Management Tehnic Superior

Serviciul de Management Tehnic Superior vă oferă soluții eficace, create pentru confortul locatarilor și administrare transparentă pentru toți cei implicați.

Prin serviciul de Management Tehnic Superior, Managerul de Imobil se află mereu aproape de locatari.

În vizitele de inspecție, desfășurate săptămânal, acesta răspunde solicitărilor directe, oferă informații și se ocupă de toate aspectele tehnice:

  • Centralizează citirile lunare ale contoarelor individuale de apă pentru întregul imobil, face defalcarea și calculul consumurilor individuale ale fiecărei unități de proprietate, întocmește și completează periodic Registrul Citirilor de Apometre;
  • Ține legătura cu furnizorii de utilități și citește indexurile contoarelor de apă ale unităților locative individuale (dacă aparatele de măsură se află în spațiul comun);
  • Are în sarcină și contoarele pasante pentru energie electrică, gaz și apă aflate în dotarea asociației;
  • Monitorizează și gestionează polițele de asigurare ale asociației. Asociațiile au polițe de asigurare pentru situațiile în care accidente sau avarii produc daune locatarilor sau terților. Polițele acoperă și eventuale defecțiuni și distrugeri la echipamentele tehnice ale asociației (centrale, pompe, rampe încălzite pentru garaje etc.)
  • Trimite cererile de ofertă sau caietele de sarcini întocmite de Comitetul Executiv pentru viitoare lucrări de întreținere și reparație și recomandă serviciile companiilor care oferă beneficii și prețuri conforme cu bugetul Comitetului Executiv.
  • Participă în calitate de delegat al Comitetului Executiv în comisiile care fac constatări ale defecțiunilor apărute la diverse echipamente și verifică documentele de recepție în cazul aparaturii și instalațiilor folosite la comun;
  • Participă la întocmirea propunerii bugetului anual de venituri și cheltuieli. Managerul de imobil oferă și consultanță de specialitate în ceea ce privește activitatea de administrare a condominiului.

Serviciul de Management Tehnic Superior vă este oferit pe bază de abonament, doar împreună cu Serviciul de Management Esențial. Costul se stabilește în funcție de dimensiunea clădirii, aparatura, utilajele și instalațiile date în administrare.

Factura se poate face cu sau fără TVA. Aria de acoperire: Municipiul București și localitătile aflate la maximum 15 Km de centrul Bucureștiului.

Vreți să discutăm mai multe sau să ne adresați câteva întrebări?

  • Servicii pentru asociatii de proprietari
  • Servicii pentru proprietati individuale
  • Servicii conexe
Contactați un specialist

Testimoniale

Ce spun clientii despre noi

Ion Lungu

Am fost placut surprins de primele discutii cu Aristo. Acestea s-au transformat intr-un parteneriat de cursa lunga, in care ambele parti prospera si se bucura de sprijin categoric. Recomand Aristo cu toata increderea!

Maria Biris

Serviciile oferite de Aristo au fost de fiecare data profesioniste, iar mult credit merge aici echipei de management. Inca de la inceput mi s-a explicat totul de la A la Z, pentru a avea o imagine de ansamblu asupra serviciilor si a aplicabilitatii lor.

Sorin Zaharescu

Odata ce am semnat cu Aristo, toate responsabilitatile si cererile de peste zi au fost preluate cu succes de o echipa serioasa si eficienta. Cu ajutorul lor avizat, acum pot sa-mi concentrez atentia catre alte lucruri importante in cariera si viata mea personala.